نوشته شده توسط : Dr. Dalake

رابطه ی تکاملی همیشه هم در مورد سکس و یا عشق نیست. وقتی که شما یک مسیر معنوی را طی میکنید، آیا در ارتباط با کسانی که در همان مرحله به لحاظ تکامل فردی/ معنوی که شما هستید نیستند، به مشکل برمیخورید؟ کرگ همیلتون در این مورد، رابطه ها را به دسته عمده تقسیم می کند:

1) کسانی که هیچ علاقهای به تکامل فردی/ معنوی خود و یا شما ندارند

2) کسانی که تکامل فردی/ معنوی کنجکاو هستند اما به اندازه شما به این مسیر معنوی معتقد نیستند

3) افرادی که کاملا نسبت به کارهای خود متعهد هستند و با شما به عنوان یک شریک رشد می یابند (چیزی که کرگ آن را یک رابطه ی تکاملی می نامند)

رابطه های تکاملی
خب یک رابطه ی تکاملی چیست؟ کرگ می گوید یک رابطه ی تکاملی نیازی ندارد که همیشه در مورد عشق و یا سکس باشد. در حقیقت، این بعد می تواند اغلب چیزهای پیچیده را شامل شود.

او می گوید بسیاری از ما این حس را داریم که همیشه یک پتانسیل برای یک ارتباط خاص از روابط انسانی وجود دارد که احتمالا در بردارنده ی سطوح غیر قابل پیش بینی از صمیمیت، آسیب پذیری، تعهد و حاکمیت و شفافیت به ویژه با همدیگر بدون هیچ مرز و یا محدودیتی، با همدیگر بودن ورای نفس انسانی می باشد.

بسیاری پتانسل برای بودن در رابطه ای که همیشه در حال تحرک است، در الگوهای قدیمی درجا نمی زند اما همیشه سرزنده و تپنده است، پویایی دارد و شگفت آور است، در مقابل این الزام برای تکیه به شناخته ها و دانسته های قبلی مقاومت می کند و … را حس کرده اند.

ممکن است شما چنین پویایی را در رابطه تجربه کرده باشید اما ماندن در همین پویایی برای حفظ حرکت به سمت جلو بدون تکیه به الگوهای مخرب جانی که باعث می شود شما فکر کنید چنین رابطه ای امکان پذیر نیست، چالش بر انگیز باشد.

ارتباطات بسیار کمی حتی به ندرت به مرحله سوم می رسند. شما چگونه خواهید فهمید که افراد می خواهن با شما باشند یا نه؟ و چنین رابطه ای چه ویژگی هایی دارد و چگونه باید باشد؟

منبع:  مرکز مشاوره ستاره ایرانیان-چگونه می توان یک ارتباط تکاملی داشت



:: برچسب‌ها: ارتباط , ارتباط کلامی , ارتباطات اجتماعی , بهبود ارتباط , رابطه کلامی ,
:: بازدید از این مطلب : 548
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : شنبه 15 آذر 1399 | نظرات ()
نوشته شده توسط : Dr. Dalake

آشنایی با درمان مبتنی بر پذیرش و تعهد ( act)
درمان مبتنی بر پذیرش و تعهد یا ACT ، نوعی از تحلیل رفتار بالینی است که در روان‌درمانی به کار می‌رود. این روش یک مداخله روان‌شناختی مبتنی بر شواهد است که راهبردهای "پذیرش و توجه آگاهی" را به شیوه های مختلفی با راهبرد های "تعهد و تغییر رفتار" با هدف افزایش "انعطاف پذیری روان‌شناختی" در می آمیزد. به زبان ساده تر می توان گفت، در واقع act یک رفتار درمانی است که موضوع آن عمل است اما نه هر عملی، بلکه عملی که اولا ارزش محور باشد. ثانیا عملی که ذهن آگاهانه باشد. عملی که با حضور و هشیاری کامل انجام می شود: گشوده بودن نسبت به تجربه و مشارکت کامل در آنچه انجام می شود . این درمان که نامش را از پیام اصلی اش می گیرد معتقد است، آنچه را که خارج از کنترل شخصی ات است را بپذیر و به عملی که زندگی ات را غنی می سازد متعهد باش. هدف actکمک به مراجع برای ایجاد یک زندگی غنی ،کامل و معنا دار است، در عین پذیرش رنجی که زندگی به ناچار با خود همراه دارد.
بنیادهای فلسفی ACT


بنیاد فلسفی ACT ریشه در فلسفه­ای پراگماتیک دارد که "بافتارگرایی کارکردی" نامیده می‌شود. این رویکرد بر اساس نظریه ی چارچوب رابطه‌ای بنیان نهاده شده است که نظریه­ای جامع در باب زبان و شناخت و البته شاخه‌ای از تحلیل رفتاری است. ACT با رفتاردرمانی شناختی سنتی تفاوت‌هایی چند دارد، از جمله اینکه هدف رفتاردرمانی شناختی آن است که به افراد آموزش داده شود روی افکار، احساسات، حس‌های بدنی، خاطرات و دیگر وقایع درونی کنترل بهتری داشته باشند. اما در ACT هدف این است که افراد بیاموزند وقایع درونی‌شان، به ویژه آن‌هایی را که ناخواسته‌اند، قضاوت نکنند و بپذیرند. ACT فرد را یاری می‌کند تا با حسی متعالی از خود که "خود - به عنوان- بافتار" شناخته می‌شود کسب کند. معنی چنین حسی آن است که فرد همیشه مشاهده گر، تجربه کننده ی افکار، احساسات، حس‌های بدنی و خاطرات خود و درعین‌حال از آن‌ها متمایز است. هدف کاربرد ACT آن است که به مراجع کمک کند تا ارزش‌های زندگی­اش را مشخص کند و بر اساس آن‌ها اقدام به عمل کند. هدف ACT آن است که در این فرآیند شادابی و معنای بیشتری به زندگی مراجع افزوده‌شده و انعطاف‌پذیری روان‌شناختی او افزایش بیابد. باید به این نکته اشاره کرد که نگاه غالب در روانشناسی، نگاهی مکانیستیک است. در این نگاه افکار، احساسات، خاطرات، باورها و میل هایی وجود دارند که ذاتا معیوب، ناکارآمد، آسیب زا و مسآله ساز هستند و باید اصلاح یا حذف شوند.

منبع:  مرکز مشاوره ستاره ایرانیان-آنچه یک درمانگر روانشناسی و مشاوره تازه کار نیاز دارد: از رویکرد اکت چه می دانید؟ (بخش اول)



:: برچسب‌ها: تازه کار , درمانگر , مشاوره تازه کار ,
:: بازدید از این مطلب : 555
|
امتیاز مطلب : 1
|
تعداد امتیازدهندگان : 1
|
مجموع امتیاز : 1
تاریخ انتشار : شنبه 15 آذر 1399 | نظرات ()
نوشته شده توسط : Dr. Dalake

اصول درمان مبتنی بر پذیرش و تعهد
تا به اینجا دو اصل اساسی "پذیرش" و " گسلش شناختی" به عنوان بنیان اولیه ی رویکرد اکت بررسی شدند. در ادامه به توضیح 4 اصل باقی مانده خواهیم پرداخت.
تماس با لحظه اکنون: درمان مبتنی بر پذیرش و تعهد و فنون آن، مشاهده و توصیف بدون قضاوت تجارب در زمان حال را تشویق می کند.
این تجربه در زمان حال به مراجعان کمک می کند تا تغییرات دنیا را آن گونه که هست تجربه کنند، نه آنگونه که ذهن می سازد. ارتباط موثر، باز و غیر دفاعی با زمان حال دو ویژگی دارد: نخست اینکه به مراجع آموزش داده می شود به آنچه در محیط و تجربه ی درونی دارد توجه کرده و آن را مشاهده کند و دیگر اینکه مراجع آموزش می بیند تا آنچه وجود دارد را بدون قضاوت یا ارزش یابی توصیف کند. فنون زیادی برای جهت دادن مراجع در زمان حال استفاده می شود. تمرینات ذهن آگاهی در اکت به منظور توجه مراجع به دنیا استفاده می شود، آن گونه که آن را مستقیما تجربه می کند و نه آن گونه که با فراورده های ذهن شان ساخته می شود.


خود به عنوان زمینه یا حسی متعالی از خود: در این رویکرد آمیختگی با "خود مفهوم سازی شده " تهدیدی برای انعطاف پذیری روانشناختی خواهد بود.
بر این اساس در اکت، تلاش بر آن است تا ارتباط با انواع دیگری از خود ارتقا داده شود. یکی از این ها، معنا و حسی از خود به عنوان زمینه ای است که در آن رویدادهای درونی مثل افکار، خاطرات و احساسات بدنی رخ می دهند. این حس متعالی از خود در انسان هاست و از طریق فرایند های گسلش شناختی و ذهن آگاهی به دست می آید. مزیت اصلی این حس از خود به عنوان زمینه، پذیرش را حمایت می کند. شماری از مداخلات اکت هدفشان این است که به مراجع کمک کنند تا جنبه های کیفی خود به عنوان زمینه را به طور مستقیم تجربه کنند.
ارزش ها : ارزش ها حوزه هایی از زندگی اند که برای فرد مهم اند. ارزش ها متفاوت از اهداف اند.

منبع:  مرکز مشاوره ستاره ایرانیان-آنچه یک درمانگر روانشناسی و مشاوره تازه کار نیاز دارد: از رویکرد اکت چه می دانید؟ (بخش دوم)



:: برچسب‌ها: تازه کار , درمانگر , روانشناس ,
:: بازدید از این مطلب : 590
|
امتیاز مطلب : 1
|
تعداد امتیازدهندگان : 1
|
مجموع امتیاز : 1
تاریخ انتشار : شنبه 15 آذر 1399 | نظرات ()
نوشته شده توسط : Dr. Dalake

فیلسوف مشهوری به اسم رنه دسکارتز[1] و جمله معروف او ” Cogito, ergo sum” (من فکر می کنم، پس من هستم)، منجر به ایجاد مدرنیسم شد.

مدرنیسم منجر به ایجاد این فرضیه شد که تفکرات، عواطف را مغلوب می کنند و این مورد اصلی ترین استعداد انسان می باشد.

امروزه اکثر افراد به این عقیده دست یافته اند که شناخت، پادشاهی می باشد و ما در هنگام دستیابی به شناخت به عاقلانه ترین صورت ممکن می توانیم عواطف خودمان را کنترل کنیم.

در زمینه سلامت روان، تفکرات مهمترین عوامل موجود در محبوب ترین روش های درمانی در نظر گرفته شده است که شامل روش درمان شناختی – رفتاری و روش درمان رفتار احساساتی عقلایی می باشند.

[1] René Descartes

مرکز مشاوره ستاره ایرانیان
افزایش آگاهی در مورد اهمیت عواطف
محبوبیت این ایده که تفکرات بر روی عواطف تسلط دارند، در طول زمان و به خصوص در رشته هایی همانند روان شناسی و علوم اعصاب، کاهش یافته است.

هوش عاطفی یک عبارتی می باشد که توسط یک کتاب روان شناسی مربوط به دنیل گلدمن[1] معروف شد و از آن زمان به بعد بیشتر مورد توجه قرار گرفت.

هوش عاطفی به معنای در ارتباط بودن با عواطف یک فرد و همچنین عواطف سایر افراد، و شناخت نحوه بکارگیری عواطف در تصمیم گیری و اقدامات در بهترین حالت ممکن می باشد.

روش درمان متمرکز بر روی عواطف یکی از روش های زوج درمانی می باشد که تحقیقات مناسبی بر روی آن صورت گرفته است .

منبع:  مرکز مشاوره ستاره ایرانیان-عواطف چه کاربردی دارند؟ اگر عاطفه در انسان نباشد چه می شود؟



:: برچسب‌ها: سلامت روان , عاطفه ,عواطف , عواطف انسانی ,
:: بازدید از این مطلب : 640
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : شنبه 15 آذر 1399 | نظرات ()
نوشته شده توسط : Dr. Dalake

در زندگی روزمره در کنار تمام احساس های خوشایند و خواستنی، غم حسی آشنا برای همه ما است.

خیلی وقت ها از زبان خود یا دیگران شنیده ایم که می گویند: (امروز افسرده ام، اصلا حوصله ندارم فعلا دپرسم و غیره)

در واقع در اکثر مواقع آن چه که ما تجربه می کنیم احساس غم و دلتنگی است نه اختلال افسردگی.

اما چه تفاوتی بین احساس غم و افسردگی وجود دارد؟
می توان گفت افسردگی از دو بعد مدت و شدت با احساس غم تفاوت دارد.

در اختلال افسردگی حداقل دو هفته، فرد نشانه های آن را دارد، در حالی که احساس غم معمولا گذرا و کوتاه مدت است.

از نظر شدت نیز اختلال افسردگی شامل چندین نشانه اساسی (شناختی، جسمانی، هیجانی، رفتاری) می باشد که در احساس غم ممکن است صرفا یک یا چند نشانه اصلی اما خفیف وجود داشته باشد.

با این وجود خیلی از اختلالات روانی، صرفا ابعاد شدید یک خلق یا ویژگی عادی در افراد است.

البته به جز اختلالات سایکوتیک که نشانه های غیر عادی مثلا توهم و هذیان را شامل می شود.

بنابراین لازم است بدانید که اگر در طول هفته گاهی صرفا یک حالت گذرا و خفیف غم را تجربه می کنید این نشانه غیرعادی نبوده

و در آن سوی این طیف، اگر همواره احساس غم و ملال دارید یا تغییرات جسمانی و رفتاری هم سو با این روحیه را در خود می بینید نسبت به این مشکل و درمان آن جدی تر باشید.

منبع: مرکز مشاوره ستاره ایرانیان-افسردگی یا سرماخوردگی روانی و تفاوت آن با احساس غم چیست؟



:: برچسب‌ها: احساس تنهایی , اختلال افسردگی , افسردگی ,
:: بازدید از این مطلب : 636
|
امتیاز مطلب : 5
|
تعداد امتیازدهندگان : 1
|
مجموع امتیاز : 1
تاریخ انتشار : شنبه 15 آذر 1399 | نظرات ()
نوشته شده توسط : Dr. Dalake

مسلما همه ما تا حدودی از مواجهه با حشراتی مانند سوسک حمام یا عنکبوت احساس انزجار و چندش داشتیم.

ترس از حشرات در صورتی که شدید، غیرمنطقی و محسوس باشد، فوبیا حشرات نام می گیرد.

ویژگی های افراد مبتلا به فوبیا حشرات
ملاک شدت
شدت ترس در افراد مبتلا به فوبیا حشرات افراطی است. علاوه بر این چنین ترسی در مقابل تهدید یا خطر پیش رو تناسب منطقی و فرهنگی ندارد.

ملاک مدت
افراد مبتلا به فوبیا حشرات به صورت مزمن و طولانی، حداقل به مدت 6 ماه از ترس و اضطراب رنج می برند.

ملاک خودآگاهی
افرادی که با فوبیا حشرات دست و پنجه نرم می کنند، خود از غیر معقول بون شدت ترسشان در مقابل یک موجود کوچک و بی آزار آگاهند.

با این همه قادر به کنترل ترس و اضطراب خویش نیستند.

اضطراب هنگام مواجهه
افزایش ضربان قلب و فشار خون، لرزش اندام، احساس درد در قفسه سینه و تنگی نفس از جمله نشانه هایی است که فرد مبتلا به فوبیا حشرات هنگام مواجهه با موضوع فوبیک تجربه می کند.

اجتناب از موضوع فوبیک
فرد مبتلا به فوبیا حشرات، همواره تلاش می کند تا خود را از مواجهه با موضوع ترس خود یعنی حشرات، در امان نگه دارد.

برای این منظور، او ممکن است دردسرهای زیادی را به جان بخرد.

اختلال در عملکرد
مبتلایان به اختلال فوبیا حشرات به دلیل ترس شدید و محسوس شان نسبت به حشرات، در زمینه های مختلف زندگی از جمع کار، تحصیل یا روابط دچار ناتوانی و اختلال در عملکرد می شوند.

منبع: مرکز مشاوره ستاره ایرانیان-فوبیا حشرات: ترسی بزرگ از موجوداتی کوچک



:: برچسب‌ها: درمان فوبیا , روانشناسی فوبیا , فوبیا حشرات ,
:: بازدید از این مطلب : 688
|
امتیاز مطلب : 8
|
تعداد امتیازدهندگان : 2
|
مجموع امتیاز : 2
تاریخ انتشار : شنبه 15 آذر 1399 | نظرات ()
نوشته شده توسط : Dr. Dalake

مواجهه با خیانت همسر
زمان مواجهه با خیانت همسر احتمالاً احساس غم و عصبانیت می کنید و به نوعی دچار جریحه دارشدن احساسات شوید، اگر شما نیز به هر طریق این امر را تجربه کردید شاید احساس گناه کنید. متن حاضر دستورالعمل های زیادی شامل دو فهرست از اقدامات موجود برای از سپری کردن و درمان آن را در بر دارد.

آیا پس از خیانت، امکان ادامه رابطه یا ازدواج وجود دارد؟
ما به شما این اطمینان را می دهیم که امکان بهبود رابطه وجود دارد، البته پس از آنکه امواج و هیجان های زیربنایی تشدید احساسات شروع به فروکش کردن نمود. به شما قول می دهم که این هیجان ها فرو خواهد نشست و حالتان بهتر می شود اما به خودتان کمی زمان بدهید تا با این امر کنار بیایید.

اگر هر دو طرف قادر به رویارویی با آنچه رخ داده هستید، پس جای هر احتمالاتی برای بهتر شدن رابطه وجود دارد؛ اگر رابطه نسبت به قبل فرق می کند. اما؛ نیازمند اندکی صبر و تحمل است زیرا این پروسه زمان بر است. فکر از دست دادن رابطه تان مانند زمان قبل از خیانت، شما را می آزارد. اما لازم است بدانید که مشکلات برای شخص خاطی نیز وجود دارد و به همان میزانی که شما تمایلی به احساس همدردی ندارید، همسرتان نیز ممکن است به خاطر رفتن شخص دیگری از زندگی با شما مأیوس باشد.

اگر همسرتان از قبل هوسرانی های بیرونی داشته است و تمام ضررهای ناشی از فرصت(های) گذشته دوباره فوراً برانگیخته شده اند.اگر او شما را در راستای این خواسته فریب داده و بر سرتان کلاه گذاشته؛ بنابراین لازم است در مورد ماندن یا نماندن با این شخص تأمل کنید.

 

10 راهکار مواجهه با خیانت همسر
مایلم که شما برای کمک به بهبود رابطه تان آماده شوید از راه های زیر:

1. پس از خیانت از دیگران کمک بگیرید

زوج درمانی یا مشاوره ی زوج درمانی می تواند واقعاً مفید باشد.

منبع:  مرکز مشاوره ستاره ایرانیان-مواجهه با خیانت همسر در روابط زناشویی



:: برچسب‌ها: ادامه رابطه بعد از خیانت , خیانت زناشویی , راه حل عبور از بحران خیانت ,
:: بازدید از این مطلب : 667
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : پنج شنبه 13 آذر 1399 | نظرات ()
نوشته شده توسط : Dr. Dalake

بهترین مشاور فردی در تهران
انتخاب بهترین مشاوره فردی در تهران به دلیل اهمیتی که در بهبود زندگی شخصی شما دارد بسیار ضروری است. از این رو بهتر است در ابتدا با مشاوره فردی، ابغاد آن، اهدافی که دارد آشنا شوید و بدانید که بهترین مشاوره فردی در تهران در چه مورادی و به چه صورت می تواند به شما کمک کند.

مشاوره چیست ؟

مشاوره نوعی ارتباط کلامی و غیر کلامی هدفدار است که به فرد در بهبود شیوه ی زندگی کمک می کند.

انواع مشاوره

تقسیم بندی مشاوره از جهات خاصی مانند موضوع و یا تعداد صورت می گیرد. در تقسیم بندی مشاوره از نظر تعداد، هم تعداد مشاور مطرح است هم تعداد مراجعه کنندگان.

اگر تعداد مشاور و مراجع یک نفر باشد نام این مشاوره، مشاوره ی فردی است و اگر تعداد مشاور یا مراجع بیش از یک نفر باشد، به آن مشاوره ی گروهی می گویند. در این بین انتخاب بهترین مشاور فردی در تهران می تواند تاثیر به سزایی در روند مشاوره داشته باشد.

مشاوره فردی چیست؟
مشاوره ی فردی، یک محیط درمانی است که افراد، در آن، بدون ترس از قضاوت شدن مسائل و مشکلات خود را با یک فرد متخصص بیان می کنند و به کمک درمانگر ریشه ی مشکل و راه حل آن را پیدا می کنند.

به طور کلی می توان گفت مشاوره ی فردی شرایطی را برای مقابله ی افراد با مشکلات روانشناختی شان فراهم می کند و زمینه ی مناسب را برای تغییر و تحول فردی ایجاد می کند.

انواع مشاوره ی فردی
1-مستقیم

در این روش مشاور، بیشترین فعالیت را دارد، در واقع محوریت بحث، در دست مشاور است و مشاور از تکنیک های درمانی و فنون مشاوره، استفاده ی زیادی می کند.

منبع:  مرکز مشاوره ستاره ایرانیان-بهترین مشاور فردی در تهران



:: برچسب‌ها: مشاوره ی فردی , بهترین مشاور فردی , مشاور فردی در تهران ,
:: بازدید از این مطلب : 606
|
امتیاز مطلب : 3
|
تعداد امتیازدهندگان : 1
|
مجموع امتیاز : 1
تاریخ انتشار : پنج شنبه 13 آذر 1399 | نظرات ()
نوشته شده توسط : Dr. Dalake

ورزش برای کاهش استرس و اضطراب
ورزش کردن یکی از روش‌هایی است که همه متخصصان و صاحبنظران در مورد آن در خصوص کاهش استرس هم‌عقیده هستند. ورزش یک راهبرد مناسب و کارآمد برای تامین سلامت جسمانی و روانی افراد است.

امروزه متخصصان به ورزش به عنوان راهبردی اثربخش در ایجاد آرامش و کاهش استرس عقیده دارند. ورزش انسجام فیزیولوژیکی بدن را افزایش می‌دهد و به افراد کمک می‌کند تا وزن ایده‌آل را حفظ کنند و احتمال چاقی را کاهش دهند. ورزش مداوم ضربان قلب را به صورت کلی کاهش می‌دهد، در ورزش برای استرس و اضطراب به عنوان یک داروی موثر و قوی عمل می کند.

فواید ورزش برای بدن
چون ورزش باعث قوی شدن قلب شده و قلب قوی می‌تواند میزان بیشتری از خون را در هر ضربه پمپاژ کند. ورزش منظم و مناسب نیروی عضلانی، استقامت و انعطاف‌پذیری را افزایش می‌دهد و تنش عضلانی مزمن را تسکین می‌بخشد. ورزش کارآیی قلبی – تنفسی را بهبود می‌دهد و با خستگی مفرط و بی‌خوابی مبارزه می‌کند. همچنین ورزش موجب کاهش چربی، فشار خون، کلسترول، افت کارکردی و مرگ و میر می‌شود.

ورزش موجب افزایش گردش خون می‌شود و باعث می‌گردد که فرد عمیق‌تر نفس بکشد، ورود اکسیژن را همچنین به بدن افزایش می‌دهد و سلول‌های ایمنی را تغذیه می‌کند. تغذیه سلول‌های ایمنی نیز مقاومت بدن را در برابر بیماری افزایش می‌دهد. همچنین ورزش تحمل بدن را در برابر تغییرات دما (گرما و سرما) بهبود می‌بخشد.

به طور کلی فواید عمومی ورزش به شرح زیر می‌باشد:

1- ملاقات با مردم و اجتماعی شدن
2- افزایش نیرو و استقامت جسمانی فرد. کسانی که ورزش می‌کنند، می‌توانند کارها را بدون خستگی انجام دهند
3- جایگزینی ماهیچه به جای چربی و افزایش کشیدگی طبیعی عضلات
4- کاهش وزن و بهره‌گیری و جذب بهتر غذا
5- بهبود وضع ظاهری از طریق کشیدگی عضلات و کاهش وزن
6- نیرو بخشیدن به قلب و ریه‌ها و بهبود گردش خون و کاهش ضربان قلب و پایین آمدن فشار خون. ورزش موجب افزایش حرکت گلبول‌های قرمز و در نتیجه تسهیل جریان خون در سرتاسر بدن می‌گردد.
7- بهبود توانایی فرد برای خواب و آرمیدن.
8- ارتقای عملکرد قلب و کاهش بیماری‌های قلبی.

9- ورزش در کاهش استرس و اضطراب نقش به سزایی دارد.

اما آن‌چه که به بحث ما مربوط می‌شود، بررسی تاثیر ورزش و کاهش استرس می‌باشد که ورزش علاوه بر کاهش استرس، افسردگی و اضطراب را هم کاهش می‌دهد. ورزش یک راهبرد اثربخش در ایجاد آرامش و کاهش استرس است و در واقع یک سوپاپ ایمنی برای استرس فراهم می‌کند.

ورزش‌هایی مانند دومیدانی، شنا، پیاده‌روی سریع، دوچرخه‌سواری، قایقرانی، طناب زدن، وزنه‌برداری که هم باعث افزایش ضربان قلب و تنفس می‌شوند، بیشترین تاثیر را در کاهش میزان استرس دارند. علاوه بر اینها بتوانید هفته‌ای یک بار به کوه بروید و از آرامش و هوای پاک کوهستان بهره‌مند شوید، میزان استرس شما به شدت کاهش پیدا می‌کند.

در هنگام ورزش کردن به نکات زیر نیز توجه داشته باشید:
– آن‌چه را که می‌خواهید از طریق ورزش به دست بیاورید، در ذهنتان تجسم کنید. خودتان را در حال دستیابی به فواید ورزش در نظر بگیرید.
– اعتدال و میانه‌روی را فراموش نکنید. یعنی این‌که فرد باید به آرامی ورزش را شروع کند و خود را خسته نکند و تحت فشار قرار ندهد. ورزش باید وسیله تفریح و سرگرمی باشد، نه عذاب و زجر.
– روی همه فواید ورزش تمرکز کنید و آنها را مورد توجه قرار دهید. در این حالت احساس می‌کنید که آرامش و انرژی شما بیشتر می‌شود. سرحال می‌شوید، دقت و تمرکز حواستان بیشتر می‌شود و خوابتان بهبود می‌یابد.
– پیشرفت ورزشی خود را ثبت و یادداشت کنید و آنها را نگه دارید. این یادداشت‌های روزانه و هفتگی مربوط به پیشرفت، انگیزه شما را ارتقا می‌دهد و می‌تواند برای چک کردن وزن و فشار خونتان مورد استفاده قرار گیرد.
– سعی کنید ورزش را با دیگران انجام دهید. ورزش کردن با کسانی که روابط صمیمانه‌ای با آنها دارید، باعث لذت بیشتر شما و اثربخشی بیشتر ورزش خواهد شد.
– یک برنامه مناسب ورزشی را تدوین کنید، بیشتر ورزش‌هایی را انجام دهید که علاقه بیشتری به آنها دارید.
– بهترین نوع ورزش برای کنترل استرس و سلامتی ورزش‌های ملایم و موزون می‌باشد. نسبت به برنامه ورزشی خود تعهد داشته و آن را به اطلاع اطرافیان برسانید.
– یک جدول زمانی برای ورزش کردن خود مهیا کنید.

-ورزش برای کاهش استرس و اضطراب بسیار کارامد است پس آن را جدا بگیرید

 

منبع: مرکز مشاوره ستاره ایرانیان-نقش ورزش در کاهش استرس و اضطراب



:: برچسب‌ها: درمان استرس و افسردگی , کاهش اضطراب , درمان استرس و اضطراب شدید ,
:: بازدید از این مطلب : 565
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : پنج شنبه 13 آذر 1399 | نظرات ()
نوشته شده توسط : Dr. Dalake

اهمیت کنترل خشم در نوجوانان
خشم و عصبانیت از مشکلات عموده در دوره نوجوانی است و کنترل خشم در نوجوانان کار آسانی نیست اما با دانستن نکاتی شدنی است.

همه ما در زندگی مان گاهی عصبانی هستیم و اغلب ناراحت از این که ما قادر به کنترل احساس خشم خویش نیستیم.

خشم به معنای هیجان احساسات فاسد است که با خشم و احساس نارضایتی قوی همراه است.

ریشه خشم در نوجوانان
اغلب ریشه این خشم ناامیدی، محرومیت، مجازات و تهدیداتی است که در گذشته در ذهن ما رخ داده است.

از منظر مشاوره روانشناس ابتدا خشم داخلی و سپس عاطفی ، طبیعی و عمومی است.

که انسان آن را در معرض درد، رنج و برخورد با موانع، از دست دادن چیزهای مورد نظر و مهم، خستگی، ناگهانی و شوک، تهدید، آسیب، آسیب ناخواسته یا غیر قابل کنترل.

فقدان دسترسی به حق خود و به ویژه احساس خطر مرگ قرار می دهد.

در همه این موارد، احساس بد، ناراحتی، تحریک پذیری و احساس عصبانی شدن وجود دارد. اما مهم ترین موضوع آن است که چگونه کنترل خشم در نوجوانان را به کار گیریم.

مرکز ” مشاوره ستاره ایرانیان” تنها کلینیک شبانه روزی تخصصی و روانشناسی در ایران.

منبع:  مرکز مشاوره ستاره ایرانیان-کنترل خشم در نوجوانان



:: برچسب‌ها: راههای کنترل خشم , روانشناسی خشم , علل خشم نوجوانان ,
:: بازدید از این مطلب : 609
|
امتیاز مطلب : 5
|
تعداد امتیازدهندگان : 1
|
مجموع امتیاز : 1
تاریخ انتشار : چهار شنبه 12 آذر 1399 | نظرات ()